Рокадата в МВР, политическите страсти и сигурността на изборите –

...
 Рокадата в МВР, политическите страсти и сигурността на изборите –
Коментари Харесай

Атанас Илков пред bTV: При липса на аргументи е несериозно да се правят рокади

 

Рокадата в Министерство на вътрешните работи , политическите пристрастености и сигурността на изборите – по тази причина приказва особено за bTV новият министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Новият министър благодари за доверието и даде обещание почтени избори

Припомняме, че досегашният силов министър Калин Стоянов стана „ ябълката на раздора “ и причина президентът да не подпише декрет за държавно управление на Горица Кожарева.

„ Това е първият ми работен ден, в който влизам в този кабинет. Доколко е удобен столът на министъра на вътрешните работи – това ще го кажа след известно време. Но в случай че се има поради обстановката в страната и всичко това, което следва, няма да е доста удобен този стол. Аз го чакам. И нямам такава настройка – да е удобно. Настроен съм за доста работа, за доста динамични дни “, казна новият силов министър.

 Тежка злополука в Пловдив – кола съвсем е разполовена след удар в дирек България 1 мин. Тежка злополука в Пловдив – кола съвсем е разполовена след удар в дирек  Слушай деликатно: има по какъв начин да се наваксат непрочетените книги за лятото Съдържание от партньори 2 мин. Слушай деликатно: има по какъв начин да се наваксат непрочетените книги за лятото  Шести ден бушува пожарът в Рила: Причинен е от гръмотевица България 1 мин. Шести ден бушува пожарът в Рила: Причинен е от гръмотевица  С куче търсиха затрупани под отломките от покрива на аулата на Нов български университет Тази сутрин 2 мин. С куче търсиха затрупани под отломките от покрива на аулата на Нов български университет  Движение за права и свободи освободи Делян Пеевски като ръководител и го изключи от партията България 4 мин. Движение за права и свободи освободи Делян Пеевски като ръководител и го изключи от партията  Змия е предизвикала пожара край Стара Загора България 2 мин. Змия е предизвикала пожара край Стара Загора  Володимир Зеленски: Подготвяме отговор против Русия Светът 2 мин. Володимир Зеленски: Подготвяме отговор против Русия  Тежка злополука в Пловдив – кола съвсем е разполовена след удар в дирек България 1 мин. Тежка злополука в Пловдив – кола съвсем е разполовена след удар в дирек  Слушай деликатно: има по какъв начин да се наваксат непрочетените книги за лятото Съдържание от партньори 2 мин. Слушай деликатно: има по какъв начин да се наваксат непрочетените книги за лятото  Шести ден бушува пожарът в Рила: Причинен е от гръмотевица България 1 мин. Шести ден бушува пожарът в Рила: Причинен е от гръмотевица  С куче търсиха затрупани под отломките от покрива на аулата на Нов български университет Тази сутрин 2 мин. С куче търсиха затрупани под отломките от покрива на аулата на Нов български университет  Движение за права и свободи освободи Делян Пеевски като ръководител и го изключи от партията България 4 мин. Движение за права и свободи освободи Делян Пеевски като ръководител и го изключи от партията  Змия е предизвикала пожара край Стара Загора България 2 мин. Змия е предизвикала пожара край Стара Загора  Володимир Зеленски: Подготвяме отговор против Русия Светът 2 мин. Володимир Зеленски: Подготвяме отговор против Русия

Обяснява, че ще се придържа към това, което постоянно е правил, тъй че „ хората да бъдат ориентирани в вярната посока с ясни и безапелационни задания “.

По думите му новият длъжностен вътрешен министър е избор на ГЕРБ

„ Аз се одобрявам като министъра на Министерство на вътрешните работи. Не съм имал предложение преди този момент, което ми е направил премиера Димитър Главчев. Така че в тази ситуация това, което излиза в тая говорилня, няма да го разясня, тъй като в по-голямата си част не дава отговор на истината “, сподели той във връзка мненията, че Делян Пеевски и Бойко Борисов избират шефовете в Министерство на вътрешните работи.

Не се тормози от това, че ще бъде употребяват и изхвърлен от политиците.

Призовавам битката с купения и следен избор да бъде издигната като приоритет, сподели президентът

„ Аз ще не отстъпвам главните си правила, тъй че отстоявайки тези правила не би следвало да има подобен миг. Най-вероятно ще бъда подложен на критика от избрани публични организации или политически субекти. Тези, които са нарушили закона, постоянно са недоволни от това, че някой е открил тези техни престъпления “, разяснява още Атанас Илков.

Той приказва и за промяната на 16-те регионални шефове, поискана от ПП-ДБ.

„ С други думи те са се доверявали тогава повече на Атанас Илков, в сравнение с Калин Стоянов “, уточни още той

„ Дори и да има промени в управлението на министерството и на регионалните дирекции, то ще бъде въз основата на резултатите, които те са постигнали и респективно, които не са постигнали, а е трябвало да реализират. В момента системата има потребност от успокоение и тъкмо в този момент да искаш промяната на 16 шефове е несериозно “, безапелационен е новият вътрешен министър.

Относно честността на изборите той сподели, че „ това е развой, който ние сме изпълнявали и при предходните избори, тъй че всеки един сигнал, всяка една информация, която постъпва в структурите на Министерство на вътрешните работи, ще бъде проверявана доста деликатно и навреме докладвана в прокуратурата “.

Новото държавно управление е като остарялото единствено че е ново, сподели Георги Киряков

„ Има обитаеми места, има обществени групи, които са ни били във фокуса и на предходните избори, ще ни бъдат във фокуса и на тези избори- Става дума за хора, които са по-лесно манипулируеми и по-лесно се поддават на предложенията за купения избор “, безапелационен е министърът.  

Той уточни още, че и на тези избори ще се организира национална профилирана полицейска интервенция във всички обитаеми места – там където има ромски махали, там където и преди е имало данни за пазаруване на гласове.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР